JELENTŐS FEJLŐDÉST MUTAT A HAZAI MEGÚJULÓ ENERGIA KÍNÁLAT

VIII. HUNGAROTHERM Épületgépészeti Szakkiállítás
HST_HUNGAROTHERM_2015

 

A tavaszi Construma kiállítás évről évre az építőipar mércéjeként szolgál, a kínálati és a keresleti oldal jellemzői kirajzolódnak az öt napos rendezvény során. Ugyanez igaz a megújuló energia területére is: aki pontos képet szeretne kapni a piaci trendekkel kapcsolatosan, azoknak a VIII. HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállításon válhat igazán érzékelhetővé a szektor alakulása.

Az idei rendezvényen változott a kínálati oldal, alapvető minőségi javulás látható a napelemek és a napkollektorok tekintetében. A leginkább keresett alternatív energiaforrások esetében a vásárlói igényekhez igazodva csökkent a rosszabb nívójú, ázsiai termékek aránya, ezzel szemben nőtt a nyugat-európai berendezések száma. Továbbá a garanciaidő tekintetében is pozitív előrelépés látható, jellemzően 20-30 évig vállalnak a gyártók felelősséget a megfelelően használt elemek teljesítményére. Igaz ez a középkategóriára és a prémium szegmensre is, bár ez utóbbi terület jelenleg szűk piaci részesedéssel bír hazánkban. Az elmúlt év során a számítások szerint a beépített napelemek összesen 50 MW energiát termeltek, 2015-ben az új beruházásoknak köszönhetően 20 százalékos növekedés várható.

"A megújuló energia már nem csak a gazdagok kiváltsága, egyre inkább elérhető a háztartások számára. Okos rendszerkialakítással, minőségi alternatív energiaforráshoz juthatunk, precíz mérnöki tervezéssel pedig jelentős költségcsökkentést érhetünk el. Érdemes tehát a megújulókban gondolkodni, hosszú távon komoly anyagi megtérülést hoznak ugyanis ezek a rendszerek. Ráadásul kockázat nélkül, mivel rosszabb gazdasági körülmények között is ugyanúgy termelnek" - mondta el Ádám Zsolt, a HIGH SIX TEAM Kft. ügyvezetője.

Ádám Zsolt arról is beszámolt, hogy cégük a 2015-ös Construmán az országos értékesítési hálózatuk két legnagyobb partnerével állít ki, az A-pavilonban található 102C standon. A HIGH SIX TEAM ezúttal legfontosabb vezértermékeit mutatja be a HUNGEXPO-n. A PARADIGMA kínálatából az AQUA Plasma vizes napkollektort, a kondenzációs gázkazánt és a melegvíztárolót hozta el a cég, szintén itt tekinthető meg az AXSUN napeleme, a SIMAKA hőszivattyúja, valamint az ELEKTROMET szilárd tüzelésű kazánja. A piacon szinte egyedülállónak számít a standon megtekinthető SOLE légkollektor, jelenleg ugyanis csak kevés cég rendelkezik kiforrott termékkel, éppen ezért egyelőre kevés végfelhasználó hasznosítja ezt az energiát, annak ellenére, hogy a beszereléstől számítva nincs a rendszernek költségigénye.

 

A HIGH SIX TEAM Kft.-ről

Európai gyártók minőségi kínálatával kívánja környezetünk védelme mellett, az energiatudatosságra irányítani a figyelmet a HIGH SIX TEAM Kft. Prémium termékeinek forgalmazását országos kereskedelmi hálózaton keresztül látja el a cég, kiemelt projekteknél pedig szakértő üzletkötők állnak a komplex rendszereket és épületgépészeti megoldásokat igénylő ügyfelek rendelkezésére. Szolgáltatásaik között az általános fűtéstechnikai és gépészeti megoldások mellett, a geotermikus energia, a nap- és szélenergia, valamint a vizes berendezések széles kínálata kapott helyet. A megújuló energiákat hasznosító rendszerek esetében a cég olyan ismert, nemzetközi márkákat fog össze, mint az AxSun, Simaka, Siko, Sole, Turbina vagy a Ritter-csoport tagjaként méltán híres PARADIGMA.

További információt a www.hst-energy.hu weboldalon talál.