Napkollektoros légfűtés

Légkollektorok

Magyarországon házi készítésű megoldásként híresült el, "sörkollektor" néven találhatunk rá. A berendezés lényege, hogy közvetlenül a levegő melegszik fel a napkollektorban, és ez használható fel épületek fűtésre vagy temperálására.

A High Six Team Kft. megoldása

Az AIRSOL légkollektorok a magyar éghajlati viszonyok mellett fűtés rásegítésre vagy fűtetlen hétvégi házak téli temperálására használhatók. A berendezés nem igényel külső áramforrást, az energiaellátásról a beépített napelem cellák gondoskodnak.A helyiség levegőjének cseréje, a légkollektorok által felmelegített levegővel történik. Időszakosan, például csak nyáron használt épületek temperálására, szellőztetésére ideális megoldás. A meleg, száraz levegő folyamatos bejuttatása segítségével megelőzhető, vagy megszűntethető a nyirkosság, a penészesedés és a kellemetlen szag.

A nagyobb teljesítményű lég napkollektoros rendszerek lakások és épületek kisegítő fűtésére is alkalmasak. Az átmeneti időszakokban, tavasszal és ősszel akár a teljes fűtési igényt is képesek ellátni.

A beépített napelem üresjáratban sem melegszik túl a kollektor kialakításából adódó folyamatos természetes légáramlás miatt.