Renovent Excellent

Renovent Excellent

A hatékony szellőztetés hozzájárul kényelmünkhöz és egészségünkhöz. A végfelhasználók is egyre igényesebbek, igénylik a jó levegőt minden évszakban. Emellett az energiahatékonysági és zajvédelmi előírások is egyre szigorodnak. A Brink erre az igényre válaszul fejlesztette ki a Renovent Excellent hővisszanyerős lakásszellőztető berendezést, amely kielégít minden ma ismert és a jövőben várható előírást. 

Új méretek

A korábban meglévő Renovent Excellent 400 típusú berendezés kiegészült a Renovent Excellent 300 és Renovent Excellent 180 típusokkal, és így készülékcsaláddá vált. A készülékek műszaki jellemzőik kiemelkedőnek számítanak a hasonló berendezések között (180, 300 és 400 m3/óra légszállítás, 150 Pa külső nyomás).

Rendkívül halk

Az új Renovent Excellent család ventilátora lényegesen lassabban forog, és ezért sokkal csendesebb, mint a korábbi készülékek voltak. A hőcserélő kialakítása és az alacsonyabb belső áramlási ellenállás is hozzájárul a halk működéshez.

Alacsony energiafogyasztás

A zaj csökkentésére irányuló törekvések másik eredménye, hogy a Renovent Excellent berendezések energiafogyasztása lényegesen lecsökkent, és már most megfelelenek a bevezetésre kerülő 900 J/m3 energiafogyasztási európai előírásnak.

Rendelkezésre álló változatok

A Renovent Excellent berendezések kaphatóak jobbos és balos kivitelben, 4 légcsatorna csatlakozóval a felső lapon. A Renovent Excellent 300 ezen felül létezik 2 légcsatorna csatlakozóval a felső, és 2 légcsatorna csatlakozóval az alsó lapon, illetve 3 légcsatorna csatlakozással felül és 1 légcsatorna csatlakozással alul.

Amellett, hogy a Renovent Excellent egy minden igényt kielégítő berendezés, szállítható "Plus" változatban is, amelyhez CO2 érzékelők csatlakoztathatók. Ezeket a megfelelő helyiségekbe - például oda, ahol időnként sok ember tartózkodik egyidejűleg - felszerelve, átmenetileg fokozható a szellőztetés mértéke, míg a többi helyiségben változatlan marad.

Entalpia hőcserélő mint kiegészítő tartozék

A Renovent Excellent 400 és 300 típusok opcióként szállíthatók entalpia hőcserélővel is, amely megakadályozza a levegő nedvességének kijutását az épületből. 

Jellemzők

  • bypass funkciók
  • nagy szellőztetési kapacitás, 400, 300 és 180 m3/óra
  • csendes működés
  • csökkentett energiafogyasztás
  • kétzónás opció, idő alapú vagy CO2 érzékelőről történő vezérlés