Légszelepek

Légszelepek

Szellőztetésre tervezett légszelepek

A kiegyenlített szellőzés esetén légszelepek célszerű alkalmazni. Erre a célra a Brink két speciális, magas minőségű, műanyagból készülő légszelepet fejlesztett ki, fehér (RAL 9016) színben. Mindkét típus gumi szerelőgyűrűvel rendelkezik és ezért kitűnően tömít. A szorító rugók egyszerű felszerelést tesznek lehetővé. A szelepek fokozatmentesen állíthatók.

Befúvó légszelep

A befúvó légszelep 40 mm magas kiemelkedő peremmel rendelkezik, ami megakadályozza a mennyezet bepiszkolódását. A vele szállított tömítő csík tiszta zónát hoz létre, és a levegő nem a szomszédos fal mentén áramlik. A szelep beállításának növelésével növelhető az áramlási térfogat és csökkenthető az áramlási ellenállás. A szelep szerelhető a mennyezetre is, középre vagy a fal mellé is. A kifúvási sebességtől függően magas induktív teljesítmény és alacsony zajkibocsátás jellemzi. A szelep 125 mm átmérőjű légcsatornához csatlakoztatható. Az ajánlott maximális légszállítás 50 m3/óra.

Elszívó légszelep

Az elszívó légszelep ott is használható, ahol a nyomáskülönbség alacsony, illetve magas a páratartalom. 100 és 125 mm átmérőjű légcsatornákhoz csatlakoztatható.