Paradigma kondenzációs gázkazánok

Paradigma kondenzációs gázkazánok

A kondenzációs kazánok a leghatékonyabb és legenergiatakarékosabb fűtőberendezések közé tartoznak, az utóbbi 20 évben kipróbált és bevált készülékek, amelyek mai legkorszerűbb fűtéstechnikát testesítik meg. A Paradigma kazánrendszereinek legfontosabb elemei, a Modula NT, Modula III és ModuVario NT gázkazánok, a szabályozók és tárolók, egészen az égéslevegő bevezető és égéstermék elvezető rendszerekig gondosan egymáshoz illesztett egységet képeznek. Az előírt károsanyag kibocsátási értékeket meg sem közelítik, és éves átlagos hatásfokuk eléri a 110%-ot.

Kondenzációs technika

A Paradigma kondenzációs gázkazánok optimálisan használják ki a tüzelőanyagban szunnyadó energiát fűtési és melegvíz termelési célra. A hagyományos gáztüzelési móddal ellentétbenhasznosítják az égés során képződő vízgőz rejtett hőjét. Ez az értékes többlet pedig csökkenti a fűtési számlát!

A modulációs szabályozás lehetővé teszi a berendezések teljesítményének automatikus illeszkedését a pillanatnyi valós hőigényhez. 

100% feletti hatásfok

Kondenzációs technika működése

A korszerű kondenzációs kazánok a leggazdaságosabb fűtőberendezések közé tartoznak. A hagyományos tüzelési móddal szemben jelentős megtakarítás érhető el ezekkel a berendezésekkel.

A hagyományos technika világából származik a fűtéstechnikában elterjedt "hatásfok" fogalom. Amikor ezt bevezették, a technika fejlettségéből adódóan a kondenzációt tekintették a kazánra és a kéményre leselkedő legnagyobb veszélynek. A füstgázokat magas hőmérsékleten kellett elvezetni, jelentős energiapazarlás mellett. 100%-nak az akkor elméletben elérhető legmagasabb teljesítményt tekintették, amikor még nem indul meg a kondenzáció sem a kazánban, sem a kéményben.

A technika fejlődésével új távlatok nyíltak, de maga a "hatásfok" fogalom megmaradt. Ebből adódik, hogy a mai, korszerű kondenzációs kazánok esetében a régi számítási móddal 100% feletti hatásfok adódik.

Működési elv

A földgáz eltüzelése közben különféle égéstermékek képződnek: széndioxid és vízgőz. A vízgőz, pusztán halmazállapota miatt jelentős rejtett hővel rendelkezik. A kondenzációs kazánok a víz lecsapatásával kinyerik ezt az energiát is.

Akár 30% megtakarítás!

A régi fűtőberendezés cseréje modern Paradigma gázkazánra akár 30%-os fűtési költségcsökkentést is eredményezhet. A káros égéstermékek kibocsátása is jelentősen csökken, a berendezés meg fog felelni a jövőbeli kibocsátási határértékeknek is. 

A megfelelő készülék

A Paradigma kondenzációs falikazánokat és beépített tárolóval rendelkező álló kondenzációs hőközpontokat kínál lakossági alkalmazásra. A külső tárolós megoldások különösen jól kombinálhatóak napkollektorokkal.

Forduljon hozzánk bizalommal, szakembereink segíteni fogják döntésében! 

  Modula NT

Modula NT Combi

ModuVario

Beépített tároló Nincs Nincs Van
Kombi kivitel Nincs Van
Napkollektorokkal kombinálható Van
Rendkívül csendes Van Van Van
Kivitel fali fali álló

Nagy berendezések

A Paradigma nagy, ModuPower kondenzációs állókazánjai rendkívül helytakarékos és megbízható berendezések. Alkalmazhatóak ipari vagy kereskedelmi létesítményeknél, szállodáknál, soklakásos épületeknél és még számtalan helyen.