Napkollektoros építészet

Napkollektoros építészet

Szolár építészet

Napkollektoros építészet alatt olyan megoldásokat értünk, amelyek tökéletes, harmonikus és stílusos módon ötvözik az épület megjelenését a napenergia hasznosításával. Ez egyben jelenti a stílus és a hatékonyság építészeti kapcsolatát is. A SIKO INTEGRAL napkollektorok lehetővé teszik a tulajdonosok egyedi igényeinek kielégítését, a tervezők és építészek bevonásával történő napkollektoros építészet segítségével. Kollektoraink mérete, alakja és színe a ház megjelenéséhez formálható, és tökéletesen beilleszthető az épület külső héjába anélkül, hogy napenergia hasznosításra alkalmas felületekről mondanánk le.

Változatos alakú síkkollektorok

A kollektorokat igény szerint különböző, például háromszög, trapéz formában vagy hornyolt kivitelben állítjuk elő és szereljük fel. A precíz tervezés és kivitelezés az épületbe történő utólagos integrációt is lehetővé teszi.

Sokszínű megoldások

Szolár építészet - többszínű abszorberekA kollektorok keretének és abszorber felületéne színe szabadon megválasztható. Például a keret színe megegyezhet a homlokzat színével vagy az ablakok keretének színével, hogy optikailag is esztétikus képet mutasson. 

A SIKO cég központi épülete például Európa legnagyobb, háromoldalú és három színű napkollektoros homlokzata. A lehetőségek határtalanok!

 

Szolár építészetA meglepetés erejével

A napkollektorok nem csak változatos formában és színben építhetők be az épület tetejébe, erkélyeibe vagy homlokzatába, hanem egyéb funkciókat is képesek ellátni. Az árnyékoló redőnyök tokjának elrejtésére vagy a LED világítás elhelyezésére is kiválóan alkalmazhatóak. Vállalatunk a formatervezett napkollektoros megoldások megvalósításának specialistája. Az elkötelezett vásárlókkal és neves építészekkel együttműködve a látványos projektek száma napról napra növekszik. Amennyiben szeretne egy építészetileg is látványos, napkollektorokkal felszerelt épület tulajdonosa lenni, forduljon hozzánk bizalommal!